Група вчених з Університету Вашингтона провела огляд понад 70 наукових досліджень про споживання обробленого м’яса і його вплив на здоров’я. Вони виявили, що навіть невелике регулярне споживання обробленого м’яса може збільшити ризик розвитку діабету 2 типу, ішемічної хвороби серця та раку товстої кишки. Дослідження показало, що чим більше людина споживає оброблене м’ясо, тим вищі ризики цих захворювань, навіть у разі невеликого щоденного споживання. Наприклад, один хот-дог на день може підвищити ризик діабету на 11% і раку товстої кишки на 7%. Вчені рекомендують обмежити споживання обробленого м’яса в раціоні і попереджають про шкідливі наслідки споживання ультраоброблених продуктів. Дослідження було опубліковано в журналі Nature Medicine і може бути важливим для розробки національних дієтичних рекомендацій.

Автор admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *