Японці запускають експеримент із виробництва саке у космосі

Технології - Японці запускають експеримент із виробництва саке у космосі

Японські компанії Mitsubishi Heavy Industries та DASSAI запускають незвичайний космічний експеримент. Вони відправляють до Міжнародної космічної станції установку для ферментації саке, щоб дослідити можливість виготовлення цього напою в умовах з пониженою гравітацією, схожою на місячну. Ініціатива отримала назву DASSAI MOON Project. Установка містить резервуар для ферментації та центрифугу, яка імітує місячну силу тяжіння. Протягом двох тижнів на МКС буде проводитися процес бродіння, після чого зразок саке заморозять і повернуть на Землю. Цей експеримент може вказувати на можливість виробництва продуктів на Місяці для майбутніх космічних місій.

Автор admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *