На Прикарпатті вперше зареєстрували випадок ботулізму в цьому році. Чоловік отруївся після того, як він з’їв консервоване м’ясо, яке він сам приготував вдома. У нього з’явилися симптоми, такі як біль у животі, слабкість, здуття, головний біль, порушення зору і ковтання, а також сухість у роті. Чоловіка госпіталізували, йому поставили діагноз ботулізму і почали лікування. Ботулізм спричиняється токсинами Clostridium botulinum, які можуть потрапити у консервацію через неправильне приготування або зберігання. Щоб уникнути ботулізму, важливо дотримуватися правил готування та зберігання консервів. Також у новинах згадується про випадки ботулізму в Запоріжжі, де жінка захворіла після ін’єкцій ботулотоксину, та про бригаду будівельників з Рівненщини, які заразилися ботулізмом у Києві.